Książka zamiast Kwiatka jest stroną promującą polską literaturę, na której zamieszczane są informacje o książkach, recenzje, wywiady z autorami, informacje o nich, zdjęcia.
Strony
- Aktualności
- Kontakt
- O Kawiarence
- KZK na Facebooku
- Opowieści z Kraśnika
- Kawa z Iwoną
- Wywiady
- Konkursy
- Zwierzaki
- Pięć Pytań Do Pisarza
- Czat z Autorami
- Z opowieściami pod górkę
- Osiem zdań...
- Wydawcy
- Pisarze gotują
- Patronaty
- Ranking redaktorów - najlepsze książki miesiąca
- Czytane Kotem. I nie tylko...
- Księgarenka
- Czas relaksu, relaksu...
- Recenzje
poniedziałek, 16 grudnia 2013
Śledzie pod pierzynką według Anny Pasikowskiej
Skład:
dwie ugotowane marchewki
dwa ugotowane ziemniaki
dwa ugotowane jajka
słoik marynowanych filetów śledziowych
majonez
Warzywa zetrzeć na grubej tarce na wiórki. Śledzie pokroić na drobno w wysokiej misce, najlepiej szklanej. Układamy warstwami od dołu: śledzie smarujemy grubo majonezem, potem ziemniaki, sypiemy solą i pieprzem, znowu warstwa majonezu, na to marchewka, znowu sól, pieprz i znowu majonez, ostatnia warstwa jajka, które tylko posypujemy solą i pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz