Książka zamiast Kwiatka jest stroną promującą polską literaturę, na której zamieszczane są informacje o książkach, recenzje, wywiady z autorami, informacje o nich, zdjęcia.
Strony
▼
poniedziałek, 16 grudnia 2013
Śledzie pod pierzynką według Anny Pasikowskiej
Skład:
dwie ugotowane marchewki
dwa ugotowane ziemniaki
dwa ugotowane jajka
słoik marynowanych filetów śledziowych
majonez
Warzywa zetrzeć na grubej tarce na wiórki. Śledzie pokroić na drobno w wysokiej misce, najlepiej szklanej. Układamy warstwami od dołu: śledzie smarujemy grubo majonezem, potem ziemniaki, sypiemy solą i pieprzem, znowu warstwa majonezu, na to marchewka, znowu sól, pieprz i znowu majonez, ostatnia warstwa jajka, które tylko posypujemy solą i pieprzem.


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz